V petek, 15. 11. 2019, na Dan slovenske hrane bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, projekt, ki ga podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Cilji projekta:
- ozaveščanje otrok in šolajoče se mladine o pomenu zajtrka,
- prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
- pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
- pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
- ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in izvajanju športnih dejavnosti,
- ozaveščanje otrok o zavrženi hrani in
- kultura uživanja obrokov.
Sestavine zajtrka: kruh, maslo, med, jabolko – vse pridelano ali predelano v Slovenji.
ORGANIZACIJA
Za učence od 1. do 5. razreda
Čas izvedbe: 8.20 – 9.05 z razredničarkami
Kraj izvedbe: v učilnici
Organizacija pouka:
- 8.20 – 9.05 – zajtrk in delo na izbrano tematiko
- od 9.10 – 9.50 – pouk po urniku (2. šolska ura)
- od 9.50 – 10.10 – malica v učilnici
- 10.10 – odmor (dežurstvo po razporedu)
Za učence od 6. do 9. razreda
Čas izvedbe: 7.30 do 8.15. z razredniki
Kraj izvedbe: v jedilnici in matičnih učilnicah
Organizacija pouka:
- 7.30 – 7.45 – malica v jedilnici
- 7.45 – 8.15 – delavnica na izbrano tematiko
- Od 8.20 se pouk odvija po urniku.
- ob 10.10 malica v jedilnici