V petek, 15. 11. 2019, na Dan slovenske hrane bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, projekt, ki ga podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Cilji projekta:

  • ozaveščanje otrok in šolajoče se mladine o pomenu zajtrka,
  • prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
  • pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
  • pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
  • ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in izvajanju športnih dejavnosti,
  • ozaveščanje otrok o zavrženi hrani in
  • kultura uživanja obrokov.

 

Sestavine zajtrka: kruh, maslo, med, jabolko – vse pridelano ali predelano v Slovenji.

 

ORGANIZACIJA

Za učence od 1. do 5. razreda

Čas izvedbe: 8.20 – 9.05 z razredničarkami

Kraj izvedbe: v učilnici

Organizacija pouka:

  • 8.20 – 9.05 – zajtrk in delo na izbrano tematiko
  • od 9.10 – 9.50 – pouk po urniku (2. šolska ura)
  • od 9.50 – 10.10 – malica v učilnici
  • 10.10 – odmor (dežurstvo po razporedu)

 

Za učence od 6. do 9. razreda

Čas izvedbe: 7.30 do 8.15. z razredniki

Kraj izvedbe: v jedilnici in matičnih učilnicah

Organizacija pouka:

  • 7.30 – 7.45 – malica v jedilnici
  • 7.45 – 8.15 – delavnica na izbrano tematiko
  • Od 8.20 se pouk odvija po urniku.
    • ob 10.10 malica v jedilnici

Orodna vrstica za dostopnost