Pozdravljeni!

Ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja čaka devetošolce ena najpomembnejših odločitev, odločitev o nadaljevanju šolanja in izbira srednješolskega programa. Na Srednji tehniški šoli Koper smo vsako leto v mesecu novembru pripravili dan odprtih vrat, kjer smo se devetošolcem in njihovim staršem trudili približati poklice, ki jih pri nas izobražujemo, prikazati delo in življenje na šoli.

Epidemija COVID-19 nam, žal preprečuje, da bi šolo predstavili kot v preteklih letih. Kot kaže, bodo zaradi zaostrene epidemiološke slike še nekaj časa naš vsakdanjik usmerjali ukrepi za zajezitev širjenja COVID-19. Kljub vsemu pa smo na Srednji tehniški šoli prepričani, da nam bo vsem skupaj uspelo prebroditi te težke dni, in da bodo vaši učenci z našim predstavitvenim videom in predstavitvami programov na naši spletni strani, dobili dovolj informacij, ki jim bodo pomagale pri odločitvi, ali nas bodo obiskali na informativnem dnevu. Tam bodo dobili podrobnejše informacije o posameznih programih, možnostih nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve, štipendijah, mednarodnih projektih, v katere je šola vključena,… Iz sporočil MIZŠ je razbrati, da bodo informativni dnevi po vsej verjetnosti potekali na daljavo, saj je to dogodek, kjer je velika možnost prenosa okužbe.

Naj vam z veseljem sporočimo, da je MIZŠ naš predlog o razpisu novega programa poklicno tehniškega izobraževanja, Tehnika mehatronike, potrdilo. Razpisanih bo 16 mest. Na ta program pa se lahko vpišejo vsi, ki zaključijo programe srednjega poklicnega izobraževanja na naši šoli: Mehatronik operater, Avtoserviser, Inštalater strojnih inštalacij in Računalnikar. Več informacij o programu samem bodo učenci dobili na informativnem dnevu.

Za dodatne informacije v zvezi z vpisom smo vam, vašim učencem in njihovim staršem na voljo tudi svetovalni delavki:

  • Alenka Marčetič (za programe: Strojni tehnik, Tehniška gimnazija, Mehatronik operater, Računalnikar, Frizer) na tel. št.: 05 662 52 64 ali alenka.marcetic@sts.si in
  • Ana Simončič (za programe: Avtoserviser, Inštalater strojnih inštalacij in Pomočnik v tehnoloških procesih) na tel. št.: 05 662 52 33 ali ana.simoncic@sts.si.

Spletna stran Srednje tehniške šole Koper: www.sts.si

Predstavitveni video: www.sts.si/index.php/o-soli/predstavitveni-video

Za sodelovanje se vam vnaprej najlepše zahvaljujemo!

Ostanite zdrave in lep pozdrav

Alenka Marčetič, svetovalna delavka na STŠ Koper

Srednja tehniška šola Koper

Dostopnost