Spoštovani starši in učenci!

Ob svetovnem dnevu Zemlje vas vabimo k ogledu dokumentarnega filma Žejni svet.

S pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES) vam ob 22. aprilu, svetovnem dnevu Zemlje, omogočamo brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET.

Pridobljeno je dovoljenje organizacije GoodPlanet (nosilke avtorskih pravic), da lahko ogled v spremenjenih oz. izrednih razmerah organiziramo preko učenja na daljavo tako, da učiteljice/učitelji svojim učenkam/učencem posredujete povezavo.

Ogled filma bo mogoč od 17. -24. aprila 2020 na portalu ARNES, na povezavi: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li  

Ker film vabi k razmisleku in vzbuja dodatna vprašanja, se bo v petek, 24.4.2020, mogoče vključevati v videokonferenco od 11:30 dalje, ki bo potekala 12:00 do 13:00 preko ARNES videokonference na povezavi: https://webrtc.arnes.si/webapp/conference/825825 . Učenke/učenci in učiteljice/učitelji boste lahko v živo postavljali vprašanja slovenskemu limnologu prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. V brskalniku Chrome odprite zgornjo povezavo. Za vstop v konferenco ne potrebujete pin-a, vanjo vstopate kot gost. Več dodatnih informacij o vključevanju na druge načine najdete v spletni učilnici.

Dostopnost