Ker smo obtičali doma in nam je občasno bolj ali manj dolgčas, vas vabim k ustvarjalnem sodelovanju. Dobrodošel je prav vsak sodelujoči, strasten ali manj strasten pristaš umetnosti, po svojih ocenah bolj ali manj nadarjen za umetnost, pa tudi tisti, ki se ocenjuje za nič/nula/sploh ne/niti malo nadarjenega. Ker se vse vrti okoli virusa je tudi tema te naloge naslovljena z Moj boj s hudobnim virusom. Nekatere šole so že imele za nalogo za napisati podobno zgodbo, tako da lahko zgodba dobi še vizualno podobo.

Od učencev do 3. razreda pričakujem risbo, ki ponazarja vaš boj z virusom, učencem od 3. – 5. razreda prepuščam izbiro ali bo samo risba ali strip, učenci od 6. – 9. Razreda pa naj ustvarijo kratek strip na predpisano temo.

Ko šole znova odprejo svoja vrata, boste vaša dela predali učiteljicam likovnega pouka, ki bodo vse predale meni. Jaz pa bom nato izbrala nekaj (približno tretjino) najboljših (najbolj zanimivih, najbolj duhovitih, strašnih…) del, ki bodo nato v poletnem času razstavljena v Galeriji Monfort.

Ne pozabite se podpisati na zadnjo stran in napisati katero šolo obiskujete.

Uspešno izbojujte bitko z virusom in dolgčasom in se vidimo kmalu!

p.s. Nekateri šele sedaj vidijo, kako pomembna je umetnost…Tisti, ki še ne, pa naj kar preživljajo te dolge dneve brez glasbe, likovnega ustvarjanja, brez filmov, branja knjig…

Ana Papež, kustosinja pedagoginja Obalnih galerij Piran

Dostopnost