Spoštovani starši!

Skladno z napovedjo vlade RS, se zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS s ponedeljkom, 16. marca do 30. marca 2020, zapirajo oz. prenehamo opravljati dejavnost osnovnih šol.

V občini Piran bomo organizirali

NUJNO VARSTVO OTROK OD 1. DO VKLJUČNO 5. RAZREDA OSNOVNE ŠOLE

le za otroke, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker sta oba starša oz. eden v primeru enostarševske družine, dolžni še naprej opravljati svoje delo. Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri kateremu so starši zaposleni (pridobi starš), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.
Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva.
Do 19. 3. 2020 je lahko to določilo v izjemnih primerih tudi opuščeno, saj si morajo starši pisne izjave šele pridobiti, postopek pa lahko traja kakšen dan.

Ravnatelj tako na podlagi ustne izjave ali poznavanja prosilca varstvo otroku odobri brez dokazila. Po 19. 3. 2020, se ta možnost izkazovanja potrebe prekine in jo nadomesti pisna izjava.

Nujno varstvo otrok bo zagotovljeno za vse otroke, ki obiskujejo osnovne šole v občini Piran, na njihovih matičnih šolah.

Zaradi preventivnih ukrepov bodo skupine v nujnem varstvu otrok oblikovane tako, da bo število otrok v skupinah omejeno na 6, tudi higienski standardi bodo v času nujnega varstva otrok poostreni. Nujno varstvo otrok ne bo plačljivo. Prehrana bo zagotovljena.

Na vsaki osnovni šoli v občini Piran se zbira informacije na podlagi vlog staršev.
Zato prosimo, če potrebujete za vašega otroka dežurno varstvo v času zaprtosti šole v tednu od 16. 3. do 20. 3. 2020, od 7.00 do 16.30 ure, da posredujete izpolnjene vloge na

e-mail: tanja.vincelj@oslucija.si do nedelje, 15. 3. 2020 do 14. ure.

Za termin od 23. 3. do 27. 3. 2020, se prijave zbirajo od srede, 18. 3. do petka 20. 3. 2020, do 12. ure.

Ravnateljice osnovnih šol v občini Piran

 Izjava o potrebi po nujnem varstvu otrok do 5. razreda

Dostopnost