V petek, 11. 6. 2021 bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, projekt, ki ga podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Slednjega smo vsebinsko že izpeljali v novembru, na daljavo.
Zajtrk bomo za vse učence od 1. do 9. razreda izvedli ob 8.00, zato je prihod v šolo v petek, 11. 6. med 7.50 in 8.00. Učenci bodo zajtrkovali v svojih matičnih učilnicah skupaj z razredniki, zato pred ure na ta dan odpadejo.
Učenci enote PŠ Strunjan bodo tradicionalni zajtrk izvedli v času malice, zato je njihov prihod v šolo po ustaljenem urniku.
Zajtrk je za učence brezplačen.
Cilji projekta:
- ozaveščanje otrok in šolajoče se mladine o pomenu zajtrka,
- prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
- pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
- pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
- ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in izvajanju športnih dejavnosti,
- ozaveščanje otrok o zavrženi hrani in
- kultura uživanja obrokov.
Sestavine zajtrka: kruh, maslo, med, jabolko – vse pridelano ali predelano v Slovenji.